top of page

Romige groene pasta met paddenstoelen! (glutenvrij/vegan/optie exorfinevrij)


Heb je niet zoveel tijd, maar toch zin in "comfort-food" zonder dat je je daar schuldig over hoeft te voelen? Maak dan eens deze "romige groene pasta met paddenstoelen". Ook Kick en Fien hebben hier heerlijk van zitten smullen!

Ingrediënten (2 á 3 personen):

* spaghetti (bv bruine rijst- of linzen of courgette-spaghetti)

*rice cuisine (mooi alternatief voor gewone room of soja-room, 1 pakje)

*verse paddenstoelenmix (of een mix van kastanjechampignons en gewone champignons of bij exorfinevrij te vervangen door shitake-paddenstoelen)

*bosuitjes

*1/2 pak doperwtjes (zelf heb ik altijd een pak biologische erwtjes in de vriezer liggen)

*2 knoflookteentjes

*biologische groene pesto (ik koos voor een kant en klare variant, maar zelf maken is uiteraard ook heerlijk en nóg gezonder)

*basilicum

*peterselie

*lepeltje kokosolie

Werkwijze:

Zet een pan met water op en kook de spaghetti 'al dente'.

Stoom in een andere pan de erwtjes bijna gaar.

Pak een koekenpan of wok en fruit de knoflook kort aan in een lepeltje kokosolie.

Voeg hier de gesneden bosuitjes aan toe en bak deze kort mee.

Daarna voeg je de gesneden/ gescheurde paddenstoelenmix toe en bak deze ook kort mee.

Voeg de rice cuisine toe, 2 tl pesto, de kruiden en laat dit even warm worden (niet koken).

Proef of je het genoeg op smaak vindt, zo niet voeg dan kruiden toe tot je de juiste smaak hebt voor jouw 'papillen'.

Als laatste voeg je de spaghetti en doperwtjes toe en laat dit op een zacht vuurtje even 5 minuutjes warm worden.

Opscheppen en eventeel nog een lekkere groene salade en/of olijven erbij en genieten maar!!!!!

Tip: de groen onderstreepte producten zijn direct bestelbaar in onze Pure Generaties webshop!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page