Sweet én healthy snackballetjes! (glutenvrij/vegan/Exorfinevrij)
- Kim & Daphne
- 11 mrt 2021
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 30 aug 2022

Lekker voor bij de koffie/ thee, als gezond tussendoortje voor jezelf of in de lunchtrommel van de kindjes!
Ingrediënten:
-75 gram dadels zonder pit óf maak ze met deze handige dadel pasta!
-15 gram ongebrande/ongezouten pecannoten of paranoten)
-15 gram ongebrande/ongezouten cashewnoten
-1/2 eetlepel extra vierge kokosolie (laten smelten)
-1 eetlepel kokosrasp
-2 druppels vanille- extract (zonder suiker!)
Benodigdheden:
-keukenmachine
-2 stukjes bakpapier
Werkwijze:
-Doe de noten, dadels, kokosrasp en gesmolten kokosolie in de keukenmachine.
-Laat dit draaien totdat het een 'massa' is geworden (dit duurt bij mij +/- 5 minuten, dan geven de noten hun 'olie' af).
-Voeg dan de vanille-essence toe en laat nog even kort draaien.
-Pak een bordje en leg hier, tegen het plakken, een velletje bakpapier op.
-Draai/ vorm dan balletjes.
-Pak een ander bordje en leg hier ook een velletje bakpapier op.
-Strooi de topping over het bordje (ik gebruikte sesamzaadjes en kokosrasp maar ben ook erg fan van een topping met hennepzaad)
-Rol 1 voor 1 de balletjes door de topping en zet ze daarna om op te stijven, minimaal een 1/2 uurtje in de koelkast.
Tips:
-varieer gerust met de soorten noten die je gebruikt gebruik diverse toppings;
kokosrasp, sesamzaadjes, fijngehakte chocolade, sweet cacaonibs of hennepzaad.
-voeg extra kruiden toe aan je dadel-mengsel zoals Ceylon kaneel, Kurkuma, cacao

Tip: de groen onderstreepte producten zijn direct te bestellen in onze Puregeneraties-webshop!
Comments