Simpele, maar ooh zo lekkere lente/zomer cakejes! (Glutenvrij/Suikervrij/Exorfinevrij)
Er is alweer wat vers zomerfruit in de winkels, smakend naar warme zomerdagen en het lonkt om er iets mee te doen! Voor de mensen uit Twente; aardbeien haal je natuurlijk bij de Manderveense aardbei, lekker onbespoten genieten!
Ik bakte hele simpele suikervrije cakejes met heerlijke Manderveense aardbeien er bovenop; nog geen 10 minuutjes om te maken en maar 25 minuten in de oven..
- Glutenvrij
- Exorfinevrij
- Hormoonproof
- Kidsproof
Ingrediënten (6 cakejes): - 100 gram havermeel (= gemalen havermout, wil je glutenvrije cakejes bakken? Let er dan op dat je haver gecertificeerd glutenvrij is) - 2 (biologische) eieren - 2 (biologische) bananen - +/- 5 druppels vanille-extract (suikervrij) - 4 eetlepels kokosmelk - handje (biologische) rozijnen
- 1 theelepel baking soda + scheutje citroensap (volg instructies bij werkwijze!) - 6 aardbeien
(De groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop!) Werkwijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de rozijnen in een bakje met warm water en laat ze even wellen. Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen, baking soda + citroen en de aardbeien, in een keukenmachine en mix 't tot een beslag. Giet de rozijnen af en meng deze door 't beslag.
Let op: pak nu een klein bakje en knijp wat sap uit een halve citroen, vermeng dit met 1 theelepel baking soda. Dit gaat schuimen! Roer dit als laatste door je beslag. Schep 't beslag in je vormpjes en leg de aardbeien in plakjes er bovenop. +/- 25 min in de oven op 180 graden. Zo simpel, maar oooh zo lekker!
Tips:
- varieer gerust met ander fruit
- vries de cakejes in voor een gezonde snack voor mee naar school/werk (de structuur blijft identiek!)