Mini appeltaartje (glutenvrij/lactosevrij)
(springvormpje van 12 cm)
Ingrediënten:
- 45 gram (glutenvrije) havermout
- 1 ei
- 2 eetlepels Griekse yoghurt/geitenyoghurt/kokosyoghurt
- 1/2 (biologische) appel (groot, anders 1)
- 2 theelepels Ceylon kaneel
- 1/2 eetlepel honing of een kneepje Syrup Gold
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker
- handje amandelschaafsel
- kokosolie om in te vetten
Klop 't eitje los in een schaaltje en voeg de yoghurt daarbij, wanneer het goed is gemengd, doe je de havermout, eeneetlepel van de bovengenoemde ongeraffineerde zoetstof en 1 theelepel kaneel erbij en meng dit weer goed. Dit is de bodem van je taartje, schep het in 't (ingevette) springvormpje. Snij de appel in kleine blokjes en hussel dit met een theelepel kaneel. Schep dit bovenop je bodem en top 'm af door een theelepeltje kokospalmsuiker erover te strooien en als laatste een handje amandelschaafsel.
30 min in een voorverwarmde oven op 175 graden.....
of
15 min in de airfryer op 170 graden en genieten maar!
Tip: de groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct te bestellen in onze Pure Generaties webshop!