Pittige vegetarische pasta! (glutenvrij)
Warm gegeten een heerlijke snack voor het verhogen van je energieniveau.
Koud gegeten een weldaad voor je darmen als deze Mason-jar al van te voren gemaakt is en een nacht in de koelkast heeft gestaan!
Ingediënten:
- een handje groene (erwten-) pasta bijvoorbeeld fusilli
- een klein blikje tomatenpuree
- Italiaanse kruiden naar smaak
-2-3 eetlepels extra vierge olijfolie (met basilicum)
- 7 mini Roma tomaatjes
- 6 groene en 6 zwarte olijven (zonder pit)
- 3 rode (of gele) paprikaringen
- 2 zongedroogde tomaatjes in olie
- ongeveer 8 blokjes feta
- paprikapoeder
Extra:
Mason jar of een goed afsluitbare glazen pot van 250 ml
Hoe maak je het:
- kook de pasta in 5 minuten beetgaar en spoel deze af met koud water
- meng in een kommetje de tomatenpuree met olijfolie, paprikapoeder en Italiaanse kruiden naar smaak en giet dit op de bodem van de pot
- snijd de Roma tomaatjes in vieren, de olijven in tweeën, de paprikaringen in stukjes en maak daar de volgende laagjes mee
- leg hierop de (afgekoelde) pasta
- snijd vervolgens de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en meng deze met de blokjes feta en Italiaanse kruiden en leg deze bovenop het geheel
- sluit de pot en bewaar deze tot gebruik in de koelkast
Het is ook lekker om voor rode linzenpasta te kiezen en dan voor de mooie kleurcombi gele paprika te gebruiken.