top of page

Zomerse chiapudding met mango-puree! (Glutenvrij/Vegan/Exorfinevrij)


Het werd wel echt tijd voor een Pure Generaties versie van de chiapudding vonden wij. We zijn er zo'n fan van, maar hadden nog nooit ons eigen favoriete versie voor jullie op 'papier' gezet......schandalig ;-)


Dit recept is:


- Glutenvrij

- Vegan

- Exorfinevrij

- Hormoonproof

Maare hier komt ie en als je 'm nu maakt, kun je 'm vanavond als toetje (ligt er uiteraard aan hoe laat je dit leest, 't heeft een paar uurtjes wachttijd nodig) of morgen als ontbijt eten!

Eerst nog even op de rij waarom 't eten van (gewelde) chiazaden nou zo gezond voor ons is:

  • bevat 3x zoveel ijzer als spinazie

  • bevat 5x zoveel calcium als melk

  • bevat 7x zoveel vitamine C als in een sinaasappel zit

  • bevat 15x zoveel magnesium als in een broccoli zit

  • ze kunnen boter en eieren vervangen in bak-recepten (vegan bakken!)

  • ze zijn glutenvrij

  • ze vullen enorm goed, nemen honger gevoel snel weg doordat ze zo 'jelly' worden icm vocht

Tip: laat de zaadjes altijd even wellen in 't vocht als je ze toevoegt aan smoothies en/of yoghurt, dan kan je lichaam de voedingsstoffen uit de zaadjes beter opnemen!

Wat heb je nodig:

  • koelkast

  • blender

Ingrediënten:

  • 250 ml ongezoete kokosmelk

  • 4 eetlepels biologische chiazaden

  • 1/2 theelepel vanille-extract (suikervrij, ik maakte 'm zelf)

  • hennepzaad

  • Kokosvezels

  • Ongebrande ongezouten cashewnoten (stuk of 5)

  • 1/3 blender vol bevroren mango-blokjes

  • Scheutje water

(de groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct bestelbaar in onze Pure Generaties webshop!)


Aan de slag:


Pak een bakje en roer de 1e 3 ingrediënten goed door elkaar.

Nu komt dé tip voor 't beste resultaat; laat dit even staan en roer dit 5 minuten later nog eens goed door en voordat je naar bed gaat, nogmaals!!

Zet dit in de koelkast.

Voordat je dit wil eten, zet je 't even weer uit de koelkast.

Pak je blender-kan en vul deze voor ongeveer 1/3 deel met bevroren mango-blokjes en een scheutje water. Nu ligt 't eraan hoe sterk jouw blender is of je even moet wachten tot 't ietsje ontdooid is voor je kan mixen, of dat hij 't zo aankan.

Ik wacht voor de zekerheid altijd een paar minuutjes (in die tijd zet ik alles verder klaar) en ga dan mixen.

Mix de mango tot een lekkere puree, gaat 't te moeilijk, voeg dan nog een klein scheutje water toe.

Pak een mooi glas en maak laagjes; chiapudding, hennepzaad, kokosvezels, mango-puree, net zover tot je glaasje bijna vol zit en zorg dat je eindigt met mango-puree.

Top dit geheel af met weer wat kokosvezels, hennepzaad en de cashewnootjes in stukjes en smullen maar!!

Ik zal er aan proberen te denken ;-) om in 't najaar weer een andere variant met jullie te delen, want je kunt hier zoveel verschillende recepten mee maken en zoals gezegd, het is mega-gezond!!!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page