Basis-recept voor koekjes (glutenvrij/geraffineerd suikervrij)
Wij kunnen ons zo voorstellen dat tijdens drukke schoolweken, kids even mogen ‘ontprikkelen’ in 't weekend & hoe gezellig is dat om samen met een makkelijk ‘bak-receptje’ te doen? Kun je daarna ook nog fijn even bijkletsen onder ‘t genot van een kopje thee én zo’n lekker koekje!
Graag delen wij dit makkelijke BASIS-RECEPT voor GLUTENVRIJE KOEKJES met jullie! Daarnaast zijn ze ook geraffineerd suikervrij, wat wel zo fijn is! Varieer zelf gerust met toppings óf voeg kruiden naar wens toe..
Ingrediënten:
200 gram amandelmeel
80-100 gram kokosbloesemsuiker
1/2 theelepel fijn Keltisch zeezout
90 gram roomboter of een vegan boter zoals bijv. Naturli vegan block bio
1 bio ei
(Tip: Alle dikgedrukte, groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop)
Werkwijze:
Meng in een kom amandelmeel, kokosbloesemsuiker & zeezout
Splits ‘t ei, voor dit recept gebruik je alleen de dooier (‘t eiwit bewaar je id koelkast & gebruik je later in bijv een omelet)
Meng de dooier & boter door ‘t meelmengsel & kneed even goed door (dit is ‘t moment om evt kruiden naar wens toe te voegen zoals bijv speculaaskruiden *)
Vorm een bol, doe deze in huishoudfolie & leg dit voor +/- 30 min. id koelkast te rusten
Pak 2 vellen bakpapier & een deegroller & rol de bol deeg uit tot een plak van +/- 1/2 cm dik
Verwarm de oven vast voor op 175 graden
Steek koekjes uit in een vorm naar wens & versier evt met een topping (geschikt voor oven)
Leg ze op een bakplaat met bakpapier & bak voor +/- 12 min. af op 175 graden
Na ‘t bakken laten afkoelen voor +/- 10 min op een rooster
Versier evt naar wens!
Comments