Peren-cardamom-taart! (Glutenvrij/Exorfinevrij)
Soms heb je gewoon eens zin om eens met wat andere ingrediënten te bakken, in dit geval peren!
Toch een beetje een ondergeschoven kindje naast de appel, als ‘t op bakken aankomt, maar dit is zeer zeker onterecht!
Een heerlijke zachte, smeuïge taart is ‘t geworden, die je mooi kan versieren voor een feestje of gewoon kan eten als ontbijt!
Benodigdheden:
· mengkom
· rasp
· mixer
· springvorm van ongeveer 18 cm
· oven
Ingrediënten:
· 50 gram boekweitmeel
· 50 gram rijstmeel
· 140 gram amandelmeel
· 1 theelepel vanille-extract
· 1 volle theelepel wijnsteenbakpoeder
· 2 biologische peren (niet te zacht maar al wel sappig)
· 3 biologische eieren (eigeel en eiwit scheiden!)
· flinke scheut (!) Soof Rose/Cardamom/Peer/Appel
· extra vierge kokosolie voor ‘t invetten
(Tip: Alle dikgedrukte, groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop)
Werkwijze:
Schil en rasp de peren en vet de springvorm in met kokosolie.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng nu alle droge ingrediënten met elkaar en voeg daarna de geraspte peer en de 3 ei-gelen toe.
Klop met een mixer ‘t eiwit tot schuim en voeg al mixend de Soof toe.
Meng voorzichtig (!) ‘t schuim door ‘t deegmengsel.
Stort dit in de springvorm en bak de taart in 25 a 30 minuten gaar.
Tips:
· vries punten in voor een makkelijk ontbijt
· maak er een lekkere toef kokosroom bij
· varieer gerust met meelsoorten, kijk wat je in huis hebt, maar hou er rekening mee dat de hoeveelheden dan kunnen afwijken
Comments