Sint-variatierecept! Chocolade-banaan-kruidnoten cakejes! (glutenvrij/lactosevrij)
Jullie kennen van ons al dit suuuuper-makkelijke receptje voor (geraffineerd) suikervrije & glutenvrije banaan-chocolade-cakejes! We maakten een Sint-variatie met dit basis-recept en die viel ontzettend in de smaak!
Ingrediënten:
- 120 gram amandelmeel
- Paar stukjes extra pure chocolade (of cacaonibs bij een suikervrije versie)
- 1 theelepel bakpoeder
- 8 druppels suikervrij vanille-extract
- 2 rijpe bio bananen
- 2 Bio eieren
- grote hand glutenvrije/vegan pepernoten/kruidnoten in grove stukjes
(De groen onderstreepte woorden zijn direct bestelbaar in onze Pure Generaties webshop!)
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pak de mengkom van een keukenmachine en doe daar de bananen, eieren en vanille-extract in, mix dit goed door elkaar.
- Pak een nieuwe mengkom en weeg je meel af en voeg daar 't bakpoeder, stukjes chocolade en verkruimelde pepernoten/kruidnoten aan toe.
- Vervolgens schenk je 't mengsel uit je keukenmachine bij 't meel en roer dit goed door elkaar.
- Schep je beslag in een muffinvorm en bak gedurende 20 à 25 minuten af.
Comments